
Pořízení krbu do zahrady je skvělým způsobem, jak si zpříjemnit chvíle na zahradě a rozšířit možnosti venkovního vaření. Pokud se rozhodnete pro krb od Zahradní krby Věříš, můžete se spolehnout na kvalitní provedení a profesionální přístup. Jak ale…
Vhodné palivo dodává uzenému masu jeho nezaměnitelné aroma možná ještě více, než to činí různé nálevy, láky a marinády z bylinek. Nejvíce se využívají ovocné dřeviny, krásně vonící a disponující také značnou tvrdostí, která je u pomalého uzení…
Uzení ryb je poměrně rychlou přípravou, jejímž výsledkem jsou lahodně upravené přírodní produkty s o něco delší dobou skladnosti. Ovšem v případě ryb je nejlepší konzumovat co nejdříve po vyuzení, přece jenom uzená ryba zase nevydrží tak dlouho,…
Pokud chceme udit, je určitě dobré znát základní principy této aktivity: Je důležité si uvědomit i tak základní myšlenky, jako že maso vystavujeme kouři.Zde se dá odvodit fakt, že kouř maso vysušuje a zároveň se na mase vytváří vrstva z jednotlivých…
Grilování je jistá forma relaxace, která každého z nás svým způsobem uklidňuje. Jde o částečné souznění s přírodou, a právě proto bychom měli dbát na správné zásady při zakládání ohně. Nikdy nedopusťte, abyste hoření připravili pouze za pomoci sirek…
Pro někoho je grilování hračka, pro jiné nezvladatelný úkol. Nicméně tak jako tak existují zásady, které by měl pro nejvyšší kvalitu pokrmu dodržovat každý z nás. V první řadě je potřeba nechat maso vydýchat tak, že jej hodinu před prvním…
Mnoho z nás si často kladou otázku, co na gril vlastně patří a co ne. Odpověď není zas tak složitá, jak se na první pohled možná zdá. Převážně záleží na chutích a kreativitě každého z nás, jelikož grilovat se dá téměř vše. Pomyslnou první příčku v…
Po vyjmutí nasoleného masa z láku jej necháme okapat. Ve chvíli, kdy je maso dostatečně zbavené tekutiny z láku, jej natvarujeme na šrutek a následně jej napíchneme háčkem (nejlépe z nerezu). Protože tyto háčky vedou dobře teplo a velice snadno se…