Zásady správného grilování

Grilování je jistá forma relaxace, která každého z nás svým způsobem uklidňuje. Jde o částečné souznění s přírodou, a právě proto bychom měli dbát na správné zásady při zakládání ohně. Nikdy nedopusťte, abyste hoření připravili pouze za pomoci sirek a kanystru s benzinem. Pokud nezakládáte oheň za pomoci běžných dřevěných třísek či čistého papíru, poté pokaždé používejte speciální tekuté podpalovače, které jsou určeny pro grilování. Nikdy nevkládejte maso na rožeň dříve, než podpalovač shoří. Toto pravidlo se týká obou dvou typů podpalovačů, tedy tekutých i tuhých.

Nejlepší doba pro vkládání masa na gril je v okamžiku, kdy zcela zmizí plameny a uhlíky jsou sytě rudé. V případě, že budete připravovat masa větších velikostí, které si vyžadují delší dobu na přípravu, nepokládejte je na gril ve chvíli, kdy je plně rozpálený. Způsobilo by to totiž situaci, kdy by se shora připálilo, a přesto vy uvnitř zůstalo zcela syrové.

Po skončení grilování je čas na čistění roštu, což není vždy úplně příjemná aktivita. Jak se vyhnout této námaze snadno a rychle? Poradíme vám. Jedná se sice o metodu časově více náročnou, nicméně snadnou a velice účinnou. Nejdříve je tedy nutné nechat gril zcela vychladnout a poté obalit do vlhkého novinového papíru. V tento okamžik je nejlepší nechat přes noc rošt roštem a vrátit se k aktivitě opět druhý den. To vše proto, aby nečistoty na roštu dostatečně změkly. Druhý den vše již jen jednoduše umyjte a rošt je čistý bez námahy a chemických přísad.

Rubriky

Další články z blogu

09. 03. 2017

Technika uzení? Nic v tom není.

Po vyjmutí nasoleného masa z láku jej necháme okapat. Ve chvíli, kdy je maso dostatečně zbavené tekutiny z láku, jej natvarujeme na šrutek a následně jej napíchneme háčkem (nejlépe z nerezu). Protože tyto háčky vedou dobře teplo a velice snadno se…

Číst celé
09. 03. 2017

Jak správně udit

Pokud chceme udit, je určitě dobré znát základní principy této aktivity: Je důležité si uvědomit i tak základní myšlenky, jako že maso vystavujeme kouři.Zde se dá odvodit fakt, že kouř maso vysušuje a zároveň se na mase vytváří vrstva z jednotlivých…

Číst celé
Mapa vzorkové prodejny  

Adresa prodejny
Lovčice 90, 503 61 Lovčice